Livrarea

Cu excepția produselor semnalate ca fiind disponibile pe stoc, cu livrare imediată, pentru fiecare produs există un termen de producție și livrare care depinde de complexitatea comenzii.

Termenul mediu de livrare pentru covoare este de 9-12 săptămâni de la achitarea avansului de 30%.
Termenul mediu de livrare pentru perdele și draperii este de 1-3 săptămâni de la confirmarea comenzii.
Termenul mediu de livrare pentru lenjerii de pat este de 1-3 săptămâni de la confirmarea comenzii.

De asemenea, trebuie să mai știți că produsele sunt ambalate individual, iar în cazul lenjeriilor de pat acestea sunt ambalate într-o cutie.

După ce faceți comanda, vă vom comunica telefonic exact termenul de livrare.

Livrarea se poate face prin Curier sau prin Poșta Română.

Art Decor lucrează cu firma TNT pentru expedierea comenzilor.

Costurile de transport

În magazinul online www.artdecor.ro, transportul este calculat/produs ca urmare a greutății produselor Art Decor.

Taxa de transport este de 20 de lei/comanda, TVA inclusă, dar poate varia în funcție de greutatea produselor comandate și numărul de kilometri până la destinație.

Astfel, costul final al transportului vă va fi comunicat ulterior. Uneori putem organiza campanii și promoții cu transport gratuit pentru produsele Art Decor. Acestea vor fi semnalate separat pe site.

Magazinul online www.artdecor.ro vinde doar în România.

Condiții de retur

Pentru noi este important ca Dvs. să fiți mulțumit de achiziția făcută. De aceea, în cazul în care v-ați răzgândit, nu sunteți satisfăcut de produsul achiziționat sau acesta a ajuns deteriorat la destinație, îl puteți returna.

Potrivit Ordonanței de Guvern nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, puteți returna produsele cumpărate din magazine online în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând:

  • de la ziua încheierii contractului (în cazul unui contract de prestări de servicii sau al unui contract pentru furnizarea de apă, gaze naturale, energie electrică, atunci când acestea nu prevăd vânzarea într-un volum limitat sau cantitate stabilită, de energie termică sau conţinuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material)

sau

  •  de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor (în cazul unui contract de vânzare)

sau

  • de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dv., în posesia fizică a ultimului produs (în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singură comandă şi livrate separat)

sau

  • de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dv., în posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese (în cazul unui contract privind livrarea unui produs constând din mai multe loturi sau părţi)

sau

  • de la ziua la care intraţi, dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dv., în posesia fizică a primului produs (în cazul unui contract pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată)

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail.

În acest scop, puteţi folosi formularul de retragere ce poate fi descărcat de aici; folosirea lui nu este însă obligatorie.

Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Cheltuielile pentru returnarea mărfii vor fi suportate de cumpărător.

Rambursarea sumei plătite pentru produsele returnate se face în termen de 30 de zile de la primirea returului, prin aceeași metoda folosită la achizitie: mandat poștal pentru plata la livrare sau rambursare în cont pentru plata prin transfer bancar.

Dacă ați primit un colet cu ambalajul deteriorat, resigilat sau despachetat, vă rugăm să refuzați ridicarea coletului.