5 sfaturi de la profesioniștii ArtDecor pentru curățarea covoarelor de lână

Covoarele de lână au un farmec aparte. Și o personalitate proprie. De aceea trebuiesc îngrijite ca și cum ar fi un membru al familiei.

Am ascultat poveștile bunicilor și am găsit 5 rețete perfecte pentru ca noul tău covor să rămână ca nou pentru mai mult timp.

1. Într-un litru de apă caldă, amestecați o lingură mare de bicarbonat de sodiu cu o lingură de oțet alb.

Periați cu acest amestec folosind o perie bună și fără a pune prea mult lichid pe covor, în caz contrar ar dura prea mult timp să se usuce. În mod ideal, utilizați apă filtrată (fără clor și calcar).

2. După aspirarea covorului, curățați-l (folosind o perie sau un burete) cu o soluție de 2/3 apă rece și 1/3 amoniac, din nou, fără a-l uda prea tare.

Apoi, folosind o perie sau o cârpa aplicați amestecul de apa și oțet descris mai sus. Pentru uscare, puteți folosi un uscător de păr.

3. În cazul în care covorul nu este prea murdar, puteți să aplicați bicarbonatul de sodiu pe covor fără apă sau altceva, lăsați-l să acționeze jumătate de zi, apoi aspirați.

5. Pentru a elimina petele mai dificile, amestecăm într-un castron câteva picături de oțet cu amidon de porumb. Amestecul se aplică pe pete și se freacă cu un burete, spre exterior. Acest amestec dizolvă petele, absoarbe grăsimea și curăță fibrele covorului.

Odată ce cele mai importante pete au fost îndepărtate, procedați la curățarea covorului cu o spumă făcută în casă: într-un bol, se amestecă 60 ml de săpun lichid vegetal cu 45 ml de apă rece.

Sapunul vegetal poate fi: săpun de Marsilia, săpun negru sau lichid organic de spălat vase.

Amestecați energic până obțineți o spumă. Luați puțin din acest amestec cu o perie moale, apoi frecați covorul. Aveți grijă să nu udați covorul prea mult. Uscați cu o cârpă albă.

Sfaturi bonus:

  • Părul de animale se poate elimina folosind mănuși de cauciuc sau o folie alimentară auto-adezivă înfășurată în jurul mâinii. Electricitatea statică creată de frecare va atrage firele de păr pe nailon. Apoi aspirăm cu grijă covorul.
  • Dacă există urme de la piciorul mesei, luați o moneda și frecați urma formată cu marginea monedei. Firul covorului se va îndrepta ca prin minune. Întoarceți masa în mod regulat, astfel încât picioarele să nu rămână prea mult în același loc pe covor, iar urmele să nu fie atât de pronunțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.