7 trend-uri în design-ul interior pentru vara 2022

Zile lungi și luminoase, nopți răcoroase, materiale vaporoase… acestea sunt câteva dintre cuvintele cu care am putea descrie vara.

La fel ca în lumea modei, și trendurile în materie de design interior se schimbă de la an la an și bineînțeles, de la anotimp la anotimp.

Am făcut o mică cercetare și am strâns în acest articol câteva dintre must-have-urile acestui sezon.

Sursa foto: Pinterest

Decorațiuni

Cum spune vorba, micile detalii fac diferența. Și aici intră în scenă macrame-urile, franjurile, ciucurii, smocurile, penele – și orice altceva vă mai trece prin cap. Pe acestea le găsim peste tot – perne, lenjerii de pat, covoare, pleduri, decorațiuni de perete.

Frumusețea acestui trend stă în faptul că dă o notă de handmade casei, îmbogățește paleta tactilă a interioarelor, creează centre de interes pe un perete gol sau echilibrează o canapea anostă.

Detalii geometrice

Am putea spune că detaliile geometrice nu se demodează niciodată, dar în 2017 acestea au predominat pe materialele textile, ca pernele sau covoarele. Anul acesta, acest trend s-a urcat pe pereți. La propriu. Fie că e vorba despre plăci ceramice, tapet sau detalii pictate, triunghiuri, pătrate, romburi, cercuri, toate se simt ca la ele acasă, la tine acasă.

Sursa foto: Pinterest

Frunze, multe frunze

Având atât de multe beneficii pentru sănătate, modesta planta de apartament a devenit rapind un must-have al caselor noastre. Iar în cazul plantelor, mai multe înseamna mai bine. Așa că, fă o vizită la cea mai apropiată florărie și investește în multe plante de apartament. Amplasează-le în fiecare cameră, atârnă-le pe perete sau pune plante atârnătoare sus pe rafturi. Colțurile goale de asemenea pot fi umplute foarte ușor de plante impunătoare.

Și nu uita să le asortezi cu piesele de mobilier sau cu decorațiunile textile din cameră.

Albastrul indigo

Sau albastrul cerneală. Acea culoare frumoasă care umplea caietele, mâinile, uniformele noastre de școlar. Anul acesta este la modă și este văzută ca un antidot al pastelurilor. Dacă nu ești încă pregătit pentru o cameră întreagă cu pereți indigo, accesorizează atunci cu vaze și flori. Joacă-te cu diverse stiluri și forme, asociază sticla cu piatra, alternează înălțimi cu lățimi și creează design-uri inedite. Și nu uita să fii eclectic.

Ombre

Nu în păr. Acel trend a trecut de mult. Ci pe lenjerii, perne, covoare, abajururi, piese de artă și mobilă. Și dacă nu ești îndeajuns de talentat ca să-l încerci pe pereți, optează pentru un tapet. După ce ai ales paleta coloristică, accesorizează încăperea cu un colaj de print-uri și culori uni.

Aur strălucitor

Anul trecut, acest trend metalic s-a infiltrat în casele noastre prin intermediul vopselelor și al finisajelor. Anul acesta însă, auriu este culoarea cheie în casa ta. De la mânerul ușii, la lămpi, rame și oglinzi. Elegant, chiar ușor decadent am putea spune, auriul este o alegere minunată în casa ta, fiind mai cald decât argintiul. Și ca un bonus: se asociază de minune cu detaliile indigo.

Print-uri tropicale

Greu de spus dacă print-urile vor ieși vreodată din trend. Cel mai probabil că nu. Iar imprimeurile tropicale aduc cu sine o atmosferă de party într-o seară de vară, cu cocktailuri reci pe verandă, muzică ambientală și oameni dragi alături.

Acest trend este foarte ușor de reprodus, prin accesorii textile pentru masă, perdele, jaluzele sau fețe de pernă. Și nu vă limitați doar la nuanțele de verde. Rozul aprins sau albastrul crează un paradis tropical în living, pe terasă sau în gradină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.