Adu primăvara în dormitorul tău

3 idei pentru acest sezon

Cu toții iubim primăvara. Zilele devin mai lungi și mai calde, verdele devine culoarea dominantă în cenușiul orașului… totul se trezește la viață. Și casa noastră are nevoie de un fresh start, așă că azi ne îndreptăm atenția către dormitor.

Pentru mulți, dormitorul este literalmente inima casei. Nimic nu se compară cu momentul în care ne retragem în acest sanctuar după o zi ce părea interminabilă și ne culcușim sub plapumă cu o carte în mână.

1. Patul. Potrivit unei regine (sau unui rege…)

 
Alegerea patului este asemănătoare alegerii unei canapele: este o decizie foarte importantă mai ales în ceea ce privește tăblia – tăblii din lemn, capitonate, tapițate cu catifea, mătase, piele, tăblii, false – și lista poate continua la nesfârșit.
 

O variantă în trend este patul cu platformă joasă. Cu cadrul capitonat și marginile curbate, îți dă senzația că te afli într-un norișor.

Sfat: spațiile mici beneficiază în mod special de acest tip de pat. Alege un model în care cadrul iese mult înafara saltelei pentru un look ultra-modern.

2. Texturi, texturi, texturi…

Un alt must-have al acestui sezon sunt texturile. Cât mai  multe și mai variate.  De la pereți, la fețele de pernă, opțiunile sunt practic nelimitate. Iar în materie de combinații, anything goes. Nu există reguli stricte în ceea ce privește combinația potrivită, însă trebuie avut în vedere faptul că fiecare textură dă o anumită notă spațiului. Spre exemplu, catifeaua aduce instant o notă de lux și eleganță dormitorului, pe când țesăturile din in, cânepă, lână crează un ambient rustic, shabby-chic.

Sfat: Cuverturile de pat sau pledurile sunt cea mai la-ndemână cale de a îmbogăți paleta de texturi a dormitorului tău. Oferta de materiale textile pentru cuverturi este foarte variată, așa că orice algere e o chestiune de gust.

3. Refresh pentru lenjeria de pat

 
Dacă e primăvară, înseamnă că imprimeurile florale devin piesa centrală a căminului nostru. Fie că sunt flori mari sau mici, viu colorate sau cu o paletă coloristică mai restrânsă, motivele vegetale reprezintă cea mai simplă metodă da a aduce primăvara în dormitor.

Sfat: Și dacă chiar vrei să fii în trend, optează pentru o lenjerie de bat brodată cu motive tradiționale românești. Și pentru că tot vorbeam despre texturi, broderiile se încadrează perfect în peisaj.

Dormitorul este, înainte de toate, locul în care dormim. Iar dacă vrem să avem un somn odihnitor, avem mare nevoie de plante. Unele plante sunt veritabile leacuri pentru insomnie. Câteva exemple de plante decorative de interior pe care le găsim cu ușurința:
  • Iasomia – această plantă exotică are un efect blând și calmant asupra minții și corpului. Studiile arată că această iasomia scade nivelul anxietății, îmbunătățind calitatea somnului.
  • Lavanda – este probabil cel mai recunoscut remediu pentru insomnie. Aroma lavandei diminuează ritmul cardiac, scade tensiunea și reduce stresul. Unele studii arată ca mirosul lavandei îi ajută pe copii să plangă mai puțin și induce un somn profund
  • Aloe Vera – este o plantă foarte ușor de crescut și întreținut, fiind totodată o plantă care oxigenează camera. Se adaătează perfect la stilul nostru de viață, așa că nu se supără daca o udați mai rar.
  • Gardenia – cu frunzele lucioase și aroma ei inconfundabilă, gardenia este o alegere minunată pentru dormitor. Îmbunătățește calitatea somnului, reduce anxietatea și împrospătează aerul din întreaga încăpere.
  •  Valeriana – este o plantă cu flori perene, cu o aromă dulceagă și a cărei flori albe sau roz înfloresc vara. Este o plantă iubitoare de lumină, așa că tineți-o lângă fereastră. Și daca tot o aveți în casă, adăugați câteva petale și în apa de baie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.