Îngrijirea și curățarea textilelor din casă

Articolele textile din casă, draperiile, lenjeria de pat, pernuțele sunt elemente decorative care contribuie la designul general al camerei, pe care le privim cu încântare, dar care pot fi complicat de curățat. Totuși, dacă folosiți câteva tehnici și trucuri pentru curățarea textilelor din casă, puteți economisi destul efort și timp. V-am pregătit un ghid cu câteva sfaturi despre cum puteți să îngrijiți textilele: metode eficiente de curățare a draperiilor de bumbac, cearșafurilor și pernuțelor.Curățarea corectă a textilelor din casă este foarte importantă, mai ales dacă vă doriți ca acestea să se păstreze într-o condiție bună pentru cât mai mult timp. De fiecare dată când un articol textil este spălat într-un mod nepotrivit sau frecat cu o perie neadecvată se pierd fibre din țesătură și acesta suferă un grad de deteriorare. Pe termen lung, curățarea ar putea chiar să vă distrugă textilele frumoase pe care le aveți în casă, dacă este făcută într-un mod eronat. Ca o regulă generală, este recomandat să nu lăsați murdăria să se adune, mai degrabă decât să cauzați stricăciuni nedorite prin tratamente de curățare repetate. În plus, nu toate materialele textile sunt lavabile.

Spălați la mână draperiile din bumbac, cu apă caldă și detergent

În general, draperiile tind să se murdărească din cauza particulelor de praf care plutesc în aer. Nu putem spune despre ele că sunt cu adevărat murdare sau pătate, deci nu trebuie să le frecați cu peria sau să le puneți la mașina de spălat rufe, mai ales că draperiile nu intră în contact direct cu pielea. De fapt, ar trebui să evitați pe cât posibil folosirea mașinii de spălat când vine vorba despre textilele din casă pentru că aceasta poate să distrugă materialul.

Cea mai bună metodă pentru curățarea draperiilor de bumbac este cu apă caldă și detergent. Pentru asta, trebuie doar să înmuiați draperiile într-un lighean cu apă caldă și puțin detergent. Apoi le clătiți, le stoarceți ușor și le agățați să se usuce. Ca să nu se mototolească sau să apară cute le puteți agăța direct la geam. Se vor usca drepte datorită propriei greutăți. În acest fel veți avea draperii curate care vor rezista mai mult timp.

În secțiunea Informații Suplimentare din magazinul on-line Art Decor, pentru fiecare tip de draperie găsiți sfaturi pentru întreținerea acestora. Majoritatea draperiilor au în compozița țesăturii bumbac. Dacă nu aveți timp să spălați draperiile la mână, recomandăm curățarea chimică pentru a păstra calitatea materialului.

Faceți un amestec din bicarbonat de sodiu, sare și apă pentru a îndepărta petele de pe saltele și cearșafuri

Saltelele sunt grele și cearșafurile au dimensiuni mari, făcându-le greu de curățat, mai ales dacă sunt pătate. Cea mai eficientă metodă pentru a îndepărta petele de pe saltele sau cearșafuri este să folosiți o soluție din bicarbonat de sodiu, sare și apă. Aplicați acest amestec pe pată, lăsați-l să se usuce, clătiți cu apă rece și tamponați ca să se usuce.

Este foarte important să păstrați aceste textile curate pentru că ele intră în permanență în contact direct cu pielea. Puteți curăța cearșafurile chimic și să le călcați pentru a-și păstra finețea.

Aspirați draperiile

Din moment ce draperiile se murdăresc în mare parte din cauza prafului, o idee bună ar fi să le aspirați în fiecare săptămână. În acest fel acestea nu trebuie să mai treacă printr-un proces de curățare riguros de fiecare dată și, în plus, păstrați integritatea materialului textil.

Lumina puternică a soarelui este binecunoscută pentru faptul că decolorează materialul, îi slăbește textura și estompează luciul natural. Încercați să călcați draperiile pentru a le reda puțin din strălucire și să le dați un aspect proaspăt.

Desprăfuiți pernuțele cu bicarbonat de sodiu și aspiratorul

O metodă bună pentru curățarea pernuțelor decorative este să îndepărtați praful folosind bicarbonat de sodiu și aspiratorul. Din moment ce pernuțele și canapelele nu pot fi spălate sau duse la curățătorie, este indicat să folosiți metoda de mai sus în fiecare săptămână pentru a împiedica acumularea murdăriei. Puteți de asemenea să folosiți odorizant pentru textile pe pernuțe și canapele pentru un plus de prospețime.

Toate textilele fabricate în atelierul Art Decor ajung la clienți cu instrucțiuni pentru curățare, temperaturi de spălare și călcare. Este foarte important să respectați aceste instrucțiuni pentru a profita la maximum de calitatea materialului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.