Design shabby chic cu textile Art Decor

Shabby chic este unul dintre cele mai populare stiluri de amenajare interioară. Descrierea acestui stil poate fi rezumată prin semnificația celor două cuvinte, shabby, care se traduce prin uzat, învechit, și chic, care ne duce cu gândul la un aer suav și feminin. Apărut în anii ‘80 în Anglia, ca reacție la moda interioarelor pompoase, stilul shabby chic se caracterizează prin decorațiuni și mobilier vintage, cu adevărat vechi sau doar cu aspect învechit. Acest curent este inspirat de casele de la țară din Anglia, în care se găsește mobilier de bună calitate, însă uzat odată cu trecerea anilor.

shabby chic

sursă foto: breakingdesign.net

Caracteristicile stilului de amenajare shabby chic

1. Paleta cromatică: culoarea principală a acestui stil este albul, care permite combinații cromatice complementare. De asemenea, culorile pastel sunt dominante: bej, crem, ivory, piersică, bleu și roz pal, în contrast cu accente puternice de violet, fuchsia și turcoaz.

shabby chic

sursă foto: pinterest.com

2. Mobila shabby chic este în general albă sau bleu și se caracterizează prin muchii roase, crăpături, ștersături ale vopselei sau straturi multiple de vopsea aplicate de-a lungul timpului. Mobilierul alb, elegant, cu influențe vintage și aspect prăfuit, oferă un aer romantic și intim încăperii.

shabby chic

sursă foto: theinterioroutlet.co.uk

3. Shabby chic se caracterizează prin prezența obiectelor textile din țesături naturale, simple, în culori pastelate sau cu imprimeuri cu dungi sau imprimeuri florale. Textilele decolorate sau cu aspect ușor îngălbenit se potrivesc perfect cu acest stil.

shabby chic

sursă foto: pinterest.com

4. Predomină materialele de origine naturală, lemnul, sticla, porțelanul, care subliniază latura romantică a acestui stil.

shabby chic

sursă foto: pinterest.com

5. Stilul shabby chic este asociat cu imprimeul floral, în special cel cu trandafiri. Acesta se poate regăsi pe orice piesă de mobilier, element de decor sau articol textil (fețe de masă, huse pentru canapele și fotolii, perdele, draperii, lenjerii de pat și pernuțe decorative).

shabby chic

 

Shabby chic de la Art Decor

1. Lenjerii de pat

Stilul shabby chic este un stil feminin, iar lenjeriile care se potrivesc cu acest stil sunt cele albe, natur sau roz pal, din țesături naturale, bumbac sau in. Mai mult, abundența dantelelor, a volănașelor și a imprimeurilor florale nu trebuie să lipsească din designul lenjeriilor. O lenjerie care se încadrează perfect în acest stil este lenjeria de pat ocru cu dantelă și inserție decorativă florală. Această lenjerie întrunește toate caracteristicile stilului: culoarea caldă a piersicii, inserția decorativă cu trandafiri, dantelă elegantă aplicată și bumbac 100%.

shabby chic

Lenjeria albă cu volănașe subliniază caracterul feminin al acestui stil prin abundența detaliilor și puritatea albului.

shabby chic

Și, dacă tot este vorba despre aspectul învechit în acest stil, lenjeria natur din bumbac 100% ecologic oferă acea impresie vintage de material de calitate peste care a trecut timpul.

shabby chic

2. Perdele

Ce poate fi mai romantic pentru un element decorativ textil decât prezența volănașelor? Perdeaua ivory cu 3 volănașe completează perfect designul unei camere decorate în stilul shabby chic.

shabby chic

Dacă încăperea dumneavoastră abundă deja de decorațiuni shabby chic iar o perdea cu volănașe ar fi prea copleşitoare vizual, optați pentru o perdea tip panel japonez cu broderie spartă, decorată cu trandafiri. Designul drept al perdelei japoneze, cu broderie lucrată manual, este un element simplu și elegant.

shabby chic

3. Draperii shabby chic

Draperiile nu trebuie să lipsească din conturarea stilului shabby chic. Pentru că acest stil se caracterizează prin culorile pale, draperia cu flori pastelate este perfectă!

shabby chic

Dacă doriți să păstrați linia decorativă cu trandafiri, alegeți draperia crem cu trandafiri.

shabby chic

O altă draperie potrivită cu acest stil este draperia cu dungi și trandafiri. Combinați aceste draperii cu perdele natur, simple pentru a nu încărca zona ferestrei.

shabby chic

4. Cuverturi de pat

Pentru că lenjeria de pat nu poate fi expusă pe timpul zilei, cea mai bună variantă pentru a vă decora și patul în stilul shabby chic sunt cuvertura de pat și pernuțele decorative. Nu ne putem îndepărta de trăsătura dominantă a acestui stil: imprimeul floral. Și ce flori sunt cele mai romantice și feminine dacă nu trandafirii? Setul cu cuvertura de lux quiltuită și două pernuțe decorative este ornat cu trandafiri galbeni, dantelă, ciucuri și pasmanterie.

shabby chic

Dacă restul dormitorului este decorat cu mobilă shabby chic în nuanțe de bleu, setul cu cuvertură de pat de lux quiltuită și două pernuțe cu trandafiri albaștri creează contrastul perfect.

shabby chic

Trandafiri roz pal, margine dantelată și inserție cu broderie? Setul cu cuvertură de pat de lux matlasată și două pernuțe decorative este atât de shabby chic!

shabby chic

Doriți să vă amenajați locuința sau o încăpere în stilul shabby chic? Proiectul Prima mea amenajare interioară este soluția! Designerii noștri vă ajută să alegeți țesături și culori care să contureze acest stil. Nu ezitați să ne contactați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.