Draperiile nu sunt un moft sau doar un element de design interior. Avantajele în a avea o draperie sunt destule încât să vă convingă să montați o draperie și în dormitor, și în living. De la draperii uni, la draperii cu flori sau draperii pentru camera copiilor, în magazinul Art Decor găsiți draperii din materiale de calitate, atent manufacturate, cu accent pe design.
1. Draperiile izolează fonic. În diminețile de weekend sau în concediu, cu siguranță vă doriți un somn mai lung și liniștit. Mijloacele de transport se pun în mișcare de la primele ore ale dimineții, iar agitația străzii vă poate deranja chiar și somnul cel mai profund. Draperiile au avantajul de a bloca o parte din sunetele care vin de afară. O draperie dintr-un material mai gros, cum ar fi plușul, estompează sunetele din exterior cu până la 50%.
2. Draperiile mențin temperatura din cameră. Vara, temperaturile ridicate de afară vă obligă să deschideți aerul condiționat pentru o temperatură suportabilă la interior. În timpul iernii, nu ne dorim să pierdem deloc din căldura plăcută a încăperii. În ambele cazuri, draperiile au avantajul de a menține pentru mai mult timp temperatura din cameră.
3. Draperiile estompează lumina de afară. Știți momentul acela când încercați să vă odihniți în timpul după-amiezii, dar razele soarelui vă încurcă? Soluția este foarte simplă. Trebuie doar să trageți draperiile și camera se va scufunda într-un semiîntuneric plăcut și liniștitor. Chiar și seara, lumina unui bec stradal care vă deranjează ochii poate fi blocată cu ajutorul unei draperii. În timpul zilei, dacă doriți să vizionați un film, dar soarele bate direct în televizor, această problemă poate fi rezolvată tot cu o draperie.
Designul interior reflectă cel mai bine personalitatea celor care locuiesc într-o casă. Preferințele lor se regăsesc în fiecare element din casă. De la alegerea culorilor pentru pereți și până la cel mai mic articol decorativ, toate au fost atent alese și combinate. Fiecare locuință are nota ei de personalitate dată de elementele de efect. Unul dintre aceste elemente este și draperia. În orice stil de design interior ar fi decorată casa dumneavoastră, o draperie este un element care completează perfect stilul ales.
1. Draperii pentru camera de zi. Camera de zi este o încăpere care nu are nevoie de intimitate sau de întuneric complet. În consecință, sunt recomandate draperii din materiale mai subțiri. În cazul în care livingul este folosit ca spațiu pentru dormit, puteți opta și pentru draperii opace.
2. Draperii pentru dormitor. Pentru dormitor, cea mai bună alegere sunt draperiile din materiale grele, groase, opace, care blochează lumina 100%. În acest fel, dormitorul este complet scufundat în întuneric și vă puteți bucura de un somn profund și liniștit.
3. Draperii pentru camera copiilor. Pentru camera copiilor, cea mai bună alegere o reprezintă draperiile cu imprimeuri animate, colorate. Pentru copii, aspectul estetic și jucăuș al draperiei primează, însă nu trebuie să alegeți o draperie dintr-un material foarte subțire, pentru că și copiii au nevoie de intimitate.
4. Draperii pentru bucătărie. În general, draperia de bucătărie are rol decorativ. Se recomandă să alegeți o draperie care să acopere doar zona ferestrei. În bucătărie, este nevoie de lumină și spațiu pentru prepararea mâncării. Alegeți o draperie din materiale subțiri, care să se oprească deasupra caloriferului sau pervazului.
Alegerea unei draperii nu este o sarcină chiar ușoară. Trebuie să luați în considerare foarte multe aspecte atunci când alegeți draperia perfectă: designul mobilei, înălțimea ferestrei, mărimea camerei și culorile celorlalte textile din cameră. În plus, în ceea ce privește draperia propriu-zisă, trebuie să țineți cont de material, sistemul de prindere și dimensiunile draperiei. Dacă nu sunteți siguri ce draperie este cea mai potrivită pentru camera dumneavoastră, apelați la specialiștii Art Decor pentru a face alegerea cea mai bună.