Dormitorul modern în stil baroc

Stilul baroc își are originea în secolul al XVII- XVIII-lea, în Italia, și se caracterizează în principal prin multitudinea elementelor decorative neregulate. Stilul clasic baroc este considerat a fi mult prea încărcat pentru epoca contemporană. De obicei, cine abordează acest stil pentru a oferi personalitate propriei locuințe, va folosi o adaptare modernă a acestui stil, care este mai puțin impunătoare, dar la fel de luxoasă și complexă.

 

untitled-design

Sursă foto: vimercatimeda.it

 

Totuși, caracteristicile principale ale acestui stil sunt păstrate cu strictețe. Printre acestea, spațiul este esențial dacă vă doriți să decorați dormitorul în stilul baroc. Este foarte important ca dormitorul să aibă dimensiuni mari și tavanul înalt. Pentru că implică prezența multor elemente, trebuie să se evite senzația de claustrare. Dinamica unui astfel de dormitor este cea care oferă celui care pășește în el încântare, dar și discreție în același timp. Sentimentul pe care ar trebui să îl simtă oricine trece pragul unei astfel de încăperi este că se află într-un dormitor regal. Liniile curbate nu trebuie să lipsească sub nicio formă din acest dormitor. Adăugați coloane decorative, fotolii, candelabre, rame de tablou sau obiecte de mobilier cu forme și margini neregulate.

 

untitled-design2

 

Decorarea unui dormitor în stil baroc pleacă de la designul pardoselii și al pereților. Pentru podea puteți alege parchet lucios, mozaic sau marmură. Din aceste materiale puteți crea anumite forme și figuri. Designul și culorile folosite la pardoseală trebuie să se potrivească cu toate celelalte elemente din cameră. Nu uitați și de prezența unui covor foarte mare cu ornamente colorate în mijlocul camerei.  Pereții pot fi colorați în culori deschise și puteți folosi mai multe nuanțe ale aceleiași culori. Stilul baroc implică chiar și decorarea pereților, de aceea puteți adauga vopsea decorativă, lambriu din lemn, nișe, coloane ornamentale, tablouri sau decorațiuni arhitecturale.

 

untitled-design3

Sursă foto: terrablades.com

 

Mobila unui dormitor în stil baroc trebuie să aibă marginile rotunjite și ornamente aurii. Vedeta dormitorului baroc este patul din lemn foarte înalt cu picioare sculptate. Patul din lemn lăcuit trebuie să fie decorat cu ornamente complexe sculptate. Pentru a completa atmosfera unui dormitor regal, puteți adauga și un baldachin deasupra patului. În afară de pat, care este piesa de rezistență, celelalte obiecte de mobilier, o masă masivă, o măsuță de toaletă, taburetul căptușit, scaune cu spătarul sculptat, un dulap foarte mare și o comodă, trebuie să se încadreze perfect în contrastul de culori folosit.

 

untitled-design5

 

Detaliile unui astfel de dormitor țin de multitudinea de elemente pe care le puteți adăuga. Toate aceste elemente trebuie să scoată în evidență luxul dormitorului în stilul baroc. O oglindă mare în ramă originală, vaze decorative, candelabre masive, sfeșnice, sculpturi etc, sunt detaliile de care aveți nevoie. Să nu uităm și de elementele textile, cum ar fi draperiile cu franjuri, perdelele sau lenjeriile confectionate din materiale fine.

 

untitled-design4

Sursă foto: vimercatimeda.it

 

Dacă v-ați gândit vreodată să va decorați dormitorul în stilul baroc, puteți începe cu articolele de inspirație barocă din magazinul on- line Art Decor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.