5 idei de amenajare pentru camera copilului

Cine nu şi-a dorit, ca şi copil, să îşi transforme camera într-un tărâm al viselor împlinite? Fie că a fost vorba de camere tematice după cărțile lui Jules Verne, fie că era un mix de influențe dintre eroi din benzile desenate şi desenele animate preferate, cu toții am visat îndelung la personalizarea camerei noastre. Ne-am lovit însă de argumente legate de lipsa opțiunilor pe care le ofereau producătorii sau de prețurile exorbitante cerute pentru îndeplinirea dorințelor noastre.

Cu trecerea timpului, ofertele producătorilor de mobilier şi decoraţiuni interioare au evoluat pentru a satisface până şi cele mai creative dorinţe ale celor mici, la prețuri accesibile, iar părinţii fac orice pentru a le oferi un mediu cât mai plăcut, în care să se dezvolte armonios. Dacă pentru nou-născuţi ideile vin doar de la părinţi şi adulţii care vor să vegheze asupra creşterii acestora, în cazul decorării camerei unui copil sau adolescent lucrurile devin puţin mai complicate. Intervenţia părerilor şi preferinţelor celor din urmă poate destabiliza planul propus de adulţi. Pentru a nu deveni o confruntare de idei între generaţii, recomandăm să stabiliţi de la început direcţia aleasă, ca mai apoi să alegeţi produsele care să dea viaţă conceptului.

După observarea preferinţelor clienţilor noştrii, am selectat cinci idei de amenajare a camerei copilului, care să împace calitatea dorită de părinţi cu imaginaţia celor mici.

 

  1. Camera prinţesei

51adnlwjqql

Sursa: Pinterest

Fetiţele, ba chiar şi adolescentele, aleg de cele mai multe ori produse în nuanţe pastelate de roz sau variații ale acestuia, care să denote feminitatea care le reprezintă. Nu dorim să extrapolăm spunând că este caracteristic fetelor, pentru că fiecare are preferințele sale, însă cu siguranţă părinţii preferă să îşi înconjoare prințesele în mărturii ale “la vie en rose”.

Pentru acest tip de cameră recomandăm perdeaua broderie manuală cu trandafir care se potriveşte minunat cu covorul floral, din lână, în trei culori şi cu lenjeria de pat roz, cu monogramă, pentru o prinţesă veritabilă. Lenjeria este realizată 100% din bumbac, aşa că satisface şi exigenţele calităţii aşternutului dorit de părinţi, pe lângă design-ul pe placul copiilor. Toate produsele prezentate mai sus pot fi disponibile, la comandă, şi în alte culori, pentru că lumea nu este doar pentru prinţese, ci şi pentru prinţii din regatele părinţilor lor.

 

  1. Tărâmul fluturilor

bedroom-interior-design-a-bedroom-with-a-bed-child-cute-purple-white-wooden-table-ornate-purple-butterflies-against-the-wall-of-window-blinds-thin-white-floral-carpet-backing-with-baby-boy-nursery-de

Sursa: Pinterest

Printre cele mai recurente cerinţe ale clienţilor noştrii se află frumoșii și delicaţii fluturi, care decorează şi înfrumuseţează camerele copiilor de ambele sexe. În oferta noastră veţi putea găsi perdeaua cu fluturi verzi, pretabilă pentru camera unui băiat, dar şi pentru cea a unei fete puternice, iar mai mult, broderia care o formează poate fi realizată în orice altă culoare dorită. Oferta de covoare este şi ea consistentă, clienţii putând opta pentru diverse scheme de culori şi dimensiuni ale acestora. Covorul maxi din lână cu fluturi este perfect pentru o cameră împărţită de copii de sexe diferite, având o formă clasică dreptunghiulară şi culori neutre. Pentru camera unei fete, recomandăm covorul de lână cu fluturi roz, iar pentru cea a unui băiat, covorul de lână rotund cu fluturi, albastru, ideal împreună cu lenjeria de pat şi pled albastră, cu monogramă.

Pentru un plus de creativitate recomandăm și un perete sau lampă handmade cu fluturi de hârtie. Pentru părinți poate fi un motiv bun de a petrece timp cu cel mic, iar pentru beneficiari un motiv de mândrie și extra grijă, dat fiind volumul de muncă investit. Cine nu și-ar dori un tărâm atât de minunat decorat?

85a96e347d6a7328d71db9ef0854eb6b

Sursa: Pinterest

 

  1. Lumea animalelor

f4eca7a4fed4759ca9a268df5f712b0b

Sursa: Pinterest

Nimic nu este mai minunat pentru un copil decât viaţa cu un animal de companie. Studiile recente arată că nu doar îl responsabilizează, ci îl şi pregăteşte să fie un adult plin de compasiune şi atent la ce îl înconjoară. Acolo unde animăluţul lipseşte, dintr-un motiv sau altul, acesta poate fi substituit cu nişte elemente decorative care să trimită cu gândul la el. Fie că este vorba de cățel, pisică, hamster sau orice alt mamifer preferă copilul tău, este recomandat să oferi copilului șansa să cunoască cât mai multe despre lumea necuvântătoarelor.

Din oferta noastră, lenjeria pentru pat cu imprimeu “patruped” câştigă inimile celor mici. Vine în două variante coloristice, iar calitatea materialului folosit îi cucereşte şi pe părinţi.

 

  1. Camera botanică

creative-children-room-ideas-15-2

Sursa: BoredPanda

Pentru copiii pasionaţi de natură şi de fauna înconjurătoare propunem încurajarea aprofundării practice a cunoştinţelor în acest sens, şi venim în ajutor prin perdeaua cu model puişori, care, la comandă, poate fi personalizată în orice schemă coloristică dorită. Lasă-i pe cei mici să descopere lumea pe cont propriu şi încurajează-i să fie curioşi. Perdeaua are un design modern şi dă un aer inovativ spațiului în care se află. De asemenea, covorul frunză, în cele două variante ale sale (roz şi verde), poate transmite o senzație de prospeţime camerei copilului tău, aducându-l mai aproape de pasiunile sale. Formele inedite vor crea un design aparte, iar culorile realiste te vor transpune într-un colț de natură. Cine spune că trebuie să te murdărești ca să deții un ierbar?

 

  1. Camera curcubeu

kids-room-design1

Sursa: Pinterest

Puştii creativi aleg să îşi decoreze camera în cât mai multe culori, evitând să se plictisească de un decor monoton. Din această categorie, recomandăm perdelele cu dungi colorate în nuanţe de verde şi portocaliu, care fac pereche excelentă cu lenjeria de pat cu model multicolor. Recomandăm acest stil camerelor care găzduiesc copii de sexe opuse, pentru că va reuși să mulțumească țoate cerințele și să încadreze, fără efort, lucrurile celor mici. De asemenea, este printre preferințele de top ale celor care au abilităţi artisitice, fiind demonstrat faptul că decoraţiunile multicolore stimlulează creativitatea. Completează camera cu pereți colorați în culori diferite și vei avea un copil fericit într-o cameră pe gustul lui pentru o perioadă îndelungată, fără a sacrifica din calitatea decorațiunilor folosite.

 

Fie că decorezi camera unui pasionat de natură, de animăluţe de companie, a unui copil de viţă nobilă sau a unuia creativ, materialele şi culorile folosite la construcţia design-ului influenţează, în mod cert, starea de bine a locuitorului. Găseşti pe www.artdecor.ro produse de calitate superioară, la preţuri corecte şi în variante personalizate stilului şi preferinţelor tale. Ce alte idei de amenajare a camerei copilului aveţi?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.