Aranjamente de Paște din flori și ouă

Paștele e printre cele mai iubite sărbători și, pentru că mereu cade primăvara, când natura ne inspiră și ne dă energie, avem idei grozave pentru amenajarea mesei de sărbătoare.

Dacă inspirația nu a trecut pe la voi, vă oferim câteva idei de amenajări pentru Paște care vă vor ajuta să aveți niște sărbători vesele și colorate.

  1. Ouă în degrade și flori asortate

Începeți prin a vopsi ouăle într-o singură culoare, dar în mai multe nuanțe, încât la final să aveți un degrade asemănător celui pe care îl are un buchet de flori dintre care unele sunt doar boboci, pe când altele sunt în plină înflorire. Este foarte ușor de obținut ouă în degrade: într-un singur vas cu vopsea de ouă țineți ouăle un număr diferit de minute. Câteva idei de ouă colorate și flori asortate: ouă mov/lila și liliac – florile care nu s-au deschis total au nuanțe mai închise, sau ouă în nuanțe de roșu și roz, alături de care puteți pune un buchețel de lalele tăiate mai scurt, cât să îi lase pe meseni să se vadă între ei.

easter-flower-arrangements-17

  1. Minivaze din coajă de ou

Piesele centrale ale mesei de Paște sunt cele mai frumoase atunci când conțin și flori și ouă colorate. O idee ingenioasă începe cu fierberea câtorva ouă moi pentru micul dejun cărora să nu le spargeți foarte tare coaja. După ce conținutul este consumat, spălați cojile, umpleți-le cu puțin pământ pentru flori și plantați mici răsaduri de flori înăuntru. Așezați ouăle pe un pat de iarbă, într-un coșuleț sau pe un platou, și veți avea cea mai frumoasă decorațiune de Paște pentru masă. Dacă vi se pare complicat să vă apucați de răsădit, umpleți cojile cu apă și plasați înăuntru flori mici

easter-flower-arrangements-2

  1. Platou supraetajat cu flori, fructe și ouă

Cu siguranță aveți un platou supraetajat pe care de obicei serviți mici prăjituri la mesele festive. Ce-ar fi să-i dați o altă întrebuințare Paștele acesta? Puteți pune laolaltă flori (folosiți doar corola pentru păstrarea proporțiilor cu celelalte elemente de decor), fructe intens colorate și ouă vopsite în culoarea preferată. Posibilitățile sunt nenumărate, iar oaspeții vă vor admira inventivitatea și nota personală pe care ați adus-o mesei de Paște.

easter-flower-arrangements-16

Masa devine centrul casei de Paște, așa încât trebuie să vă ocupați și de acoperitul ei în haine de sărbătoare. Textilele pentru masă de la Art Decor, fie că este vorba despre fețe de masă, naproane, traverse sau șervete, sunt frumoase și făcute cu dragoste și oferă o notă aparte mesei de Paște. Nu ignorați nici celelalte părți ale casei: așa cum noi ne înnoim, și casa are nevoie de același tratament special. Draperiile înflorate aduc primăvara în casă și vă fac sărbătorile și mai frumoase.

Surse foto: digsdigs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.