Cum alegem covorul în funcție de mobilier?

În orice casă, covorul are rolul de a defini stilul unei camere, de a o completa și de a-i da impresia ca este călduroasă și primitoare. Fiind un element textil, asemenea perdelelor, de exemplu, ne putem juca cu texturile, culorile sau imprimeurile. Însă alegerea nu trebuie să se facă la întîmplare, ci ar trebui să țină cont de spațiul pe care îl avem la dispoziție si, mai ales, de mobilierul camerei, deoarece covorul are rol de element de decor.

camera-covor3

Dacă mobilierul dintr-o cameră are rolul de a da formă unei camere, covorul este cel care scoate asta în evidență. Oricât de mult ne-ar încânta un anume model sau o anumită culoare, covorul trebuie ales cu grijă, în așa fel încât să fie suficient de mare pentru a cuprinde măcar picioarele din față ale mobilierului, pentru a o completa din punct de vedere vizual. Astfel, o simplă plimbare prin magazine nu ne ajută neapărat să facem alegerea perfectă, așa că trebuie să ținem cont și de câteva detalii de ordin tehnic.

ArtDecor13

Cel mai indicat ar fi ca atunci când căutam un astfel de element, să nu ne bazăm pe modelele existente, ci să ne facem covoare la comandă pentru că fiecare casă este diferită, iar fiecare cameră are specificul său.

 

Iată câteva reguli de ajutor în alegerea și amplasarea unui covor. 

 

Reduce sunetele. Deși pare ciudat, una dintre principalele calități ale covoarelor este faptul că au rolul de a estompa sunetele. De aceea, într-o cameră goală dacă așezăm un covor deja se simte diferența. Covoarele din lână sunt perfecte în acest sens, deoarece textura lor este una care amortizează sunetele, fiind potrivite să vină în completarea oricărui tip de mobilier.

Cameră plină de mobilier. Pentru o cameră înțesată cu mobilier, cu perdele sau cuverturi, se recomandă un covor care să aibă o textură în relief, pentru a se realiza un echilibru vizual al amenajării. Însă acesta trebuie să fie unul care să nu acopere toate zonele libere, deoarece ar da senzația de sufocare vizuală. Dacă camera este una de zi, se recomandă ca acesta să aibă modele geometrice de tipul cercurilor, al romburilor sau carourilor.

Cameră cu mobilier pe laturile sale. În cazul în care mobilierul este așezat în așa fel încât dă impresia că ar căptuși camera în mod vizual, covorul trebuie să fie unul cu model în centru pentru a evidenția spațiul rămas liber și pentru a nu da impresia că este prea încărcat.

Mobilier colorat. Pentru mobilierul viu, modern, colorat, trebuie să avem în vedere un covor în nuanțe puternice, pentru a păstra nota tinerească și veselă. Acest sfat este valabil mai ales în cazul camerelor de copii, unde atmosfera trebuie să fie una jucăușă și nu sobră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.