Cum alegem perdelele pentru bucătărie?

Bucătăria este unul din spațiile în care vă petreceți destul de mult timp. Fie că pregătiți ceva bun, fie că vă bucurați în liniște de un ceai, acest spațiu este fără dar și poate unul din cele mai importante dintr-o locuință. Designul perdelelor de bucătărie poate avea un impact major asupra acestei încăperi.

Alegerea perdelei de bucătărie trebuie să se plieze pe stilul amenajării din restul încăperii. Când decideți că vreți să schimbați perdeaua de bucătărie sau să o înlocuiți, este recomandat să țineți cont, pe lângă buget, de forma și stilul ferestrei.

Așadar, printre primele lucruri pe care va trebui să le aveți în vedere se numără lungimea și culoarea materialelor. Din punctul de vedere al culorilor, este simplu: alegem o culoare care să se potrivească cu restul mobilei din bucătărie.

Mai complicat este atunci când vorbim despre lungime, fiind un loc în care libertatea de mișcare contează enorm, este bine să acordăm o mai mare atenție la mărimea lor și să optăm pentru cele de lungime mai mică. Ideal ar fi să ajungă până la linia pervazului, pentru ca să le putem manevra ușor și să nu ne încurce.

Astfel, dacă ar fi să le împărțim în trei categorii mari, acestea ar putea fi:

  • Perdele care acoperă jumătate sau doar o parte din geam. Acestea sunt printre cele mai comune, deoarece oferă luminozitate și dau impresia încăperii că este mai spațioasă și mai înaltă, ceea ce ne dorim cu siguranță de la o bucătărie. Aerisirea încăperii este ușor de făcut, ceea ce reprezintă un mare plus.

Perdea romana pentru bucatarie cu model ceainic1

  • Perdele pe două rânduri, una scurtă deasupra ferestrei, luând locul draperiei, și cealaltă montată la jumătatea ei. De obicei sunt confecționate din materiale care presupun și un anumit model. Sunt mai potrivite bucătăriilor clasice, fără un mobilier pretențios, ci simplu și de bun gust.

perdea de bucatarie combinata cu dentela si mantovana 040

  • Perdele care acoperă tot geamul, dar care sunt semitransparente și puțin încărcate de modele, permițând astfel luminii să pătrundă în bucătărie. Sunt puțin mai elegante, îmbrăcând geamul într-un mod plăcut vizual, dar mai greu de întreținut și mai puțin accesibile din punct de vedere al aerisirii camerei.

perdea-bucatarie-cu-mantovana-model-floral

De asemenea, având în vedere că perdelele din bucătărie se murdăresc mai ușor și trebuie spălate mai des, este indicat să optați pentru materiale rezistente la aburi și la umiditate. Astfel de perdele sunt cele din bumbac, bumbac cu poliester sau amestec de poliester cu vâscoză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.