Conacul lui Maldăr, o amenajare care-ți taie răsuflarea

Așa cum v-am promis, revenim cu un articol în care prezentăm unul dintre cele mai elaborate proiecte ale noastre, amenajarea Conacului lui Maldăr din Maldărești, județul Vâlcea. Acest proiect de amenajare interioară este și apropiat de sufletul nostru, deoarece serviciile noastre s-au împletit perfect cu dorințele clientului și cu stilul pe care conacul îl adoptă.

amenajarea interioara conac maldar

Înainte de începerea oricărui proiect, pentru a reuși să ajungem la standardele clientului și pentru a oferi consilierea necesară, obișnuim să ne deplasăm acolo unde este nevoie. Călătoria la conacul lui Maldăr de la poalele Măgurei Slătioara ne-a ajutat să cunoaștem mai bine stilul dorit de client, să ne prezentăm mostrele și schițele de lucru, să facem măsurătorile necesare, dar și să alegem împreună țesăturile, aspecte care au dus la reușita proiectului.

Cum și-au dat întâlnire vechiul și modernul

Conacul lui Maldăr este locul care păstrează intacte detaliile de arhitectură ale caselor-cetăți ale boierilor de altădată, așa cum precizează și proprietarii conacului. Mai exact, acestea sunt reprezentate de „zidurile groase, de exteriorul văruit în alb maiestuos, de turnul înalt și de scările interioare, dar și de cerdacul cu arcade”, așa cum este descris pe site. Stilul ales în interior este unul tradițional, care îmbină elemente istorice autentice cu detalii moderne. Vorbim despre 15 camere care reflectă farmecul boieresc al Olteniei de altădată, prin intermediul mobilierului istoric autentic, al covoarelor tradiționale, dar și al lăzilor de zestre și pânzeturi.

Foto draperii Conac Maldar Foto Draperii Conac Maldar

Pentru a completa atmosfera de poveste a acestora, am realizat un ansamblu format din lenjerie de pat și draperie, lucrate manual în atelierul Art Decor de la Iași. Prin crearea acestuia, ne-am dorit să punem în valoare atât lenjeria de pat și draperiile în sine, cât și mobilierul autentic și grinzile vechi din camerele conacului.

Astfel, lenjeria de pat aleasă a fost cea din bumbac, de culoarea untului, cu fețe de pernă care au margine brodată, cu pernuțe decorative în dungi și cu un pled călduros care cu siguranță asigură și acum un somn liniștit drumeților care se opresc la conac. De asemenea, initimitatea încăperii este asigurată de draperia din bumbac model Gotic, care lasă să pătrundă lumina doar atât cât este necesar.

interior-conac-maldar

Acum că v-am introdus în atmosfera boierească a conacului, tot ce vă putem dori este să faceți o vizită la conac pentru a vă bucura de autenticitatea locului.

Fotografii: Conacul lui Maldar, Răzvan Voiculescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.