Stiluri de amenajări interioare

Transformarea unei simple case în „acasă” este un proces îndelungat, al cărui pas principal este alegerea unui stil de design interior. Acesta trebuie să se plieze pe stilul și preferințele și să ne facă să ne simțim confortabil în orice cameră ne-am afla.

Stilul tradițional – cel mai cunoscut și mai utilizat stil, datorită rezistenței la demodare și aerului familiar și comod pe care-l dă unei locuințe. Mobilierul tradițional este cel din lemn masiv, cu linii drepte și curbe, întrerupte de detalii sculptate. Pereții sunt zugrăviți simplu, în tonuri neutre, care să contrasteze cu mobila și podeaua. Ceea ce poate da culoare acestui stil sunt perdelele, care au adesea motive florale, și draperiile groase, colorate.

Stil tradițional
Stil tradițional

Stilul vintage – ales în special de persoanele visătoare, stilul este caracterizat de îmbinarea mai multor tipuri de mobilier și de accesorii. Cromatica vie, decorațiunile și mobilierul verzi, lila sau portocalii, la care se adaugă motive florale și geometrice, reliefează o atmosferă romantică.

Stilul vintage
Stilul vintage

Stilul baroc – unul dintre cele mai impunătoare stiluri în ceea ce privește decorațiunile interioare. Se definește prin ornamente pretențioase, aurite sau cu fir de aur. În cazul acestui stil, nu mobilierul este cel care atrage prima dată atenția, ci pereții împodobiți cu modele sofisticate, care includ auriul sau argintiul. Mobilierul se remarcă prin forme masive, curbe, decorate, de asemenea, cu detalii aurii. Aici apar și fotoliile sau scaunele cu picioare în formă de labă de leu sau decorațiile în formă de îngeraș, frunze sau flori.

Stilul baroc
Stilul baroc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.