De la imaginație la covorul ideal prin tehnica „Hand-tufting”

detaliu_covor_lana_verde

Covoarele din căminele noastre ne reflectă personalitatea, sunt elemente decorative, ce întregesc povestea construită de designul unei încăperi.

Pentru cei care își doresc un covor de calitate, durabil, inedit ca formă, design și culori, covoarele de serie nu mai sunt o soluție.

Specialiștii atelierului Art Decor din Iași vă propun personalizarea covoarelor pentru ca acestea să devină piesa de rezistență din locuința Dvs.

Tehnica folosită în atelierul nostru, cunoscută sub numele de Hand-tufting, ne permite să realizăm covoare personalizate, la orice dimensiune, în orice formă, cu orice lungime de fir și în infinite combinații de culori.

Ce presupune tehnica hand-tufting?

Hand-tufting este o tehnică originară din Statele Unite ale Americii și perfecționată în Germania. Pentru durabilitatea țesăturii se folosește lână de cea mai bună calitate, cu o rezistență mecanică ridicată.

  1. Covorul este țesut pe un suport din bumbac, pe care a fost în prealabil desenat modelul ales de Dvs.
  2. Acest suport de bumbac, întins pe un gherghef metalic, este umplut cu smocuri de lână (tufts în limba engleză, de aici și denumirea tehnicii) împinse prin țesătură cu ajutorul unui dispozitiv similar cu un pistol. Culorile modelului sunt înserate pe rând.
  3. Odata umplut întreg desenul, partea posterioară a covorului este acoperită cu un suport textil de protecție, lipit cu adeziv, pentru a asigura fixarea și durabilitatea țesăturii. În plus, acest suport textil întărește covorul, absoarbe condensul, previne îndoirea marginilor și alunecarea pe pardoseală.

Tehnica manuală este executată cu migală și atenție pentru detalii de către o singură persoană pentru a garanta execuția corectă și uniformă a modelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.